úterý 29. října 2013

FOODSPIRATION IV.

Slíbila jsem vám fungl nový článek foodspiration, a svůj slib také plním :) prázdniny utíkají, co vám budu povídat. Jsem každý den ve fitku a k tomu ještě případně jiné sporty. Byli jsme i na výletě v našem hlavním městě, hezky jsme se prošli po centru, prodírali se v obvyklých karlovomosteckých :D davech a pak si dali svíčkovou, porce za 290kč - no nekup to. Ale tak co. Nakonec i sluníčko vyšlo, opravdu nádherný podzimní den. Chtěla jsem si dát při odjezdu ve Starbucks to vaše vyhlášené pumpkin spiced latte, ale vzhledem k tomu, že jsem po té svíčkové spořádala trdelník (mimochodem nejlepší vynález na světě!!), tak už jsem na to latte nakonec ani neměla chuť :D
Jelikož se chystám do Prahy na vysokou (tedy až v roce 2015), tak jsem si obhlídla i moji budoucí školní budovu PF UK. Příjemným překvapením bylo, že se nachází přímo v centru přímo u řeky, kousíček od všech obchodů (jó to bude outrata :D) a vůbec je to super. Už se fakt těším (ale i netěším) na ten studentský život. Tak teď nezbývá než si ještě 2 roky užít teplo domova.
Jó a dnes jsem se přihlásila do autoškoly. Sice začnu až na jaře, ale aspoň jsem dostala učebnici a cédéčko tak zatím můžu šprtat. Nemůžu se dočkat, až budu taky řidič!! :)
 
I've promised to post a new foodspiration and now I am fullfilling this promise :) the autumn break is fleeing, just like any other holidays. I spend every day up to two hours at the gym and possibly I do also other sports activities. We were also in our capital city - Prague - just for a walk at the centre, actually really crowded centre (haha Sunday) especially near and on the Charles Bridge. Then we had a special czech meal (kind of vegetable-cream sauce with dumplings and slice of beef= caloric bomb :D) for 290 czech crowns (normally it costs 60-80 crowns!). Bargain, huh? :D So what. It was a beautiful autumn day, even the sun came up. And when we we're leaving Prague, I wanted to have the famous pumpkin spiced latte from starbucks. But then I didn't have a taste for it cause after the lunch I've eaten (another typical czech) Trdelnik. Search on google. :D But trust me, it's delicious!
In two years, I'm going to college to Prague, actually the Faculty of Law on Charles University. I've seen where is it and I'm really exited - it's right at the city centre, by the river Vltava. Great location: shopping streets and...just everything!! :) I can't wait for that student life!
AND I've signed up for the driving school lessons. I'm sooooo loking forward to drive. :))
 
A teď ty fotky:
And finally the photos:
 

 
 Už je dávno co jsem tohle vařila, ale vypadá to na bílé fazole, kuřecí maso na kari a vzadu se krčí chudinka kedlubna. (chudinka protože jí moc na ten talíř nezbylo, většinu jsem snědla při vaření :D)
It's been a while since I've "cooked" this. But it looks like navy beans, chicken breast with curry and turnip.
 Tady máme květákový mozeček (květák, vejce, cibule, šunka), pro změnu fazole červené a rajčata. Výborná večeře.
This is something we call cauliflower brain (cauliflower, one egg, onion and ham). Served with red beans and tomatos. Mmm delicious diner!
 Takhle to dopadá, když si já debil zapomenu vzít ráno z lednice do školy připravený oběd v krabičce. Došlo tedy na improvizaci v Bille :D
Guess what :D forgot to take my lunch to school. A little bit of improvisation - tomatos, pea, flavoured quark.
 Když tak milujete ty vrstvené lívanečky(1 banán, 1vejce), tak jsem to taky zkusila. Výsledek vypadá velmi neprofesiálně, když to řeknu slušně :D Ale co byly dobrý. S tvarohem a skořicí.
Banana pancakes (banana, 1 egg) with quark and cinnamon.
 Oběd v krabičce do školy. Kaše z červené čočky(čer.čočka, pár rajčátek, kari, gervais) s tuňákem a variací semínek. Mňam.
Red lentils mash (red lentils, few tomatos, curry, cream cheese) with canned tuna and some seeds.
 Tak jsem si poprvé také do ovesné kaše přidala mák. :)
Oatmeal with poppy seeds :) really good!
 ..... :D ....NO. Tohle vypadá na omeletu ze dvou vajec, na ní něco jako špenát s omáčkou a parmezánem. :D
:D Uh, this looks like omelette with spinach and "sauce". And parmegiano reggiano.
 Snídaně - chlebík s lučinou a šunkou, a druhý s máslíčkem a banánem.
Breakfast - bread with cream cheese and ham, another one with PB and banana.
 Zase oběd v krabičce - dušená růžičková kapusta, dušené batáty, tuňák se semínky.
Another lunch in the box - Brussels sprout, sweet potato and canned tuna and seeds.
Pohanková kaše NOMINA s tvarohem a domácím meruňkovým kompotem od mé milované babičky.
Buckwheat porridge with quark and homemade apricote compote (love you grandma!).
 
 Sváča: 2 suchary s gervais a šunkou, rajčátka.
Snack: 2 crackers with cream cheese, ham and tomatos.
 Caprese
 Eiweiss Brötchen z rakouska zapečená jako toast, zelenina
Protein breadroll (bought in Austria) toasted with ham, cheese and ketchup. And vegetables.
 Tuňák, rajčátka, Celozrnné těstoviny s pestem, česnekem a čerstvou bazalkou
Canned tuna, tomatos, wholegrain penne with basil pesto, garlic and fresh basil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za Tvůj komentář! :)