neděle 20. října 2013

Wrapy v rýžovém papíru - Rice paper spring rolls


Dnes se s vámi musím podělit o svůj nový objev - rýžový papír! Pokud vám chutnají rýžové nudle (jakože neznám člověka, který by je rád neměl), rýžový papír si naprosto zamilujete!
Today I have to share with you my new tip - the rice paper! If you liked rice noodles (I don't know anyone whou wouldn't like them), you're gonna love the rice paper!


To, že je dobrý, však není jeho jediný benefit. Balení 200g stojí kolem 30kč a obsahuje cca 25 tenkých papírů. To znamená že jeden má neuvěřitelně pouhých 8 gramů!!!!! Pokud si tedy dáte tři jako já k obědu, je to 24g, což je polovina porce rýžových nudlí - tedy méně kalorií, méně sacharidů.
Its delicious taste is not the only benefit. 200g package costs 30czech crowns (which is 1,5 dollars) and it contains about 25 papers. That means that one paper is only 8 grams!!!!! So, if you have three of them, it's still just 24g which is a half portion of rice noodles - less calories and less sacharids to your body.
vypadá to balení asi takto
looks like this

Možná si teď říkáte, kde ho seženete. V supermarketech jsem ho neviděla (tedy spíš jsem tam po něm nekoukala), naprosto náhodou jsem ho objevila ve vietnamské večerce (a nejsem z Prahy ani nebydlím v městském centru). A jelikož nedávno s rýžovým papírem dělala video recept Cassey Ho, ihned jsem věděla co to v té večerce vidím, a tak jsem neváhala.
I've bought it in a corner shop, so I'm sure you'll find it somewhere. As I had discowered it, I immediately knew what it was, because Cassey Ho used it in one of her videos :)

Základní příprava:
Papíry pouze rychle namočíte ve vlažné vodě (klidně pod proudem) a položíte na linku, po chvílli změknou. No a pak si na ně naložíte na co máte chuť - já dala na každý nakrájený salát, rajčátko, proužek kuřecího steaku, proužek sýru gouda, posypala semínky a zabalila jako tortillu.
The basic preparation:
Just soak it quickly under the light waterflow and put it on the sideboard. It softens itself in a minute. Than put on anything you like and wrap/roll it. I've put on each some lettuce, tomato, a piece of chicken steak, a piece of gouda cheese (not at the photo) and some seeds.



Sýr na fotce není, to by nebylo moc fotogenické :D
Cheese isn't at the photo


No, vypadá to jako šprcka :D
Well, it looks like... :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za Tvůj komentář! :)